Obojite svoj svijet mirom!

OSLIKAVANJE KAMENAautorka: Ivana Grujić/ Objavljeno: 01.09.2019

 

Ona odiše nekom gotovo nestvarnom smirenošću. Ona će Vas, već pri prvom susretu uvući u svoj magični svijet perlica i konopčića, kamenčića po kojima ostavlja svoje tragove četkicom i bojama. Ona je Tatjana Radonić, umjetnica iz Tivta.

U uvali Mirišta, gdje se privremeno nastanila, naći ćete je među mnoštvom oslikanog kamenja i među ogrlicama, narukvicama i nanogicama, koje je sama osmislila i kreirala. Svaki komad nosi neku svoju priču i privući će Vas baš zato što je Vama namijenjen. Napravljen je sa velikom predanošću i ljubavlju koje ćete svakako osjetiti ukoliko se prijavite na radionicu oslikavanja kamena koju će Tanja ove godine voditi u okviru projekta “Žensko socijalno preduzetništvo u kulturi” koji organizuje Kreativni Centar Tivat.

Vjerovanje da se umjetnici rijetko kada bave samo jednom vrstom umjetnosti, dobija na težini ukoliko u obzir uzmemo i to da Tanja od malih nogu sa radošću pravi različite predemete, crta, slika, plete i pravi pomenuti nakit.

Oslikavanjem kamena bavi se od svoje petnaeste godine, i upravo je to ono što njeno stvaralaštvo čini posebnim. Njena umjetnička djela nastaju od svega onoga što možemo naći u prirodi, bilo da je to kamen neobičnog oblika, školjka, drvo u parku ili na plaži.

Ukoliko Vas zanima šta sve to može poslužiti kao materijal za izradu ovih predmeta, prijavite se već danas na radionicu i započnite Vaš kreativni put!

Na Vama je da se prepustite. Neka inspiracija uradi svoj dio i prizove inovativnost u pomoć.

Mi smo tu da Vas podržimo na tom putu i ukažemo na potencijalne alate i sredstva koja Vam mogu pomoći da lakše dođete do svog cilja.

Stvaralaštvo jeste profesija! Ne dozvolite nikom da Vam kaže drugačije

Projekat “Žensko socijalno preduzetništvo u kulturi” podržan je u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD)

ReLOaD program finansira Evropska unija, a sprovodi program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). U Crnoj Gori, ReLOaD program se sprovodi u partnerstvu sa opštinama Tivat, Kotor, Nikšić, Pljevlja i Podgorica.

 

Serijal slika ''Sold out!''
Reakcija/ autorka: Iva Gopčević Čelanović/ objavljeno 07.10.2020.