Kad žena odluči da izloži svoj kreirani svijet!

Autorka: Ivana Grujić/ objavljeno 23.10.2019/ 2 minuta čitanja


Izložba radova nastalih u okviru projekta "Žensko socijalno preduzetništvo u kulturi"

Kreativna radonica tkanja sa jedne, i radionica oslikavanja kamena i drugih prirodnih materijala sa druge, odvijaju se svake nedjelje u savršenoj harmoniji i miru.

Pomislićete da je to zbog radionice yoge i meditacije koja im prethodi. Iako, možda to donekle i jeste tako, istina je da ovi kreativni programi zaista imaju pozitivno dejstvo na polaznice.

“Ja sam toliko srećna i radosna što dođem, zato što sam ovde stvarno naučila nešto novo, a svaki put se i tako divno opustim. Druženje je super, jako je zanimljivo i interesantno. Tkanje je jedna odlična veština. Puno toga može da se napravi.”, otkrila je Verica Mladenović.

Ono što nas posebno raduje je činjenica da su nakon samo mjesec i po dana druženja i rada, nastale prve istkane torbice i druge samostalne kreacije polaznica besplatnih radionica organizovanih u okviru našeg projekta “Žensko socijalno preduzetništvo u kulturi”, program “ReLOaD”.

Zavirite u njihov kreativni svijet i otkrijte šta ih je to inspirisalo da kreiraju sve te interesantne radove koji će biti prikazani na izložbi 25. oktobra u Kafe baru Regata sa početkom u 18h.

“Prije izložbe nećemo objavljivati bilo kakve slike, zato što slika ne može da prikaže ono što mi uživo doživimo i ono što mi kao ekipa kroz naše radove izlažemo.”, poručila je Vesna Sindik, voditeljica radionice tkanja, a predstavnica Kreativnog Centra Tivat Iva G Čelanović dodala:

“Raduje me činjenica da već nakon nepuna dva mjeseca rada imamo što da predstavimo javnosti! Žene su zainteresovane, odvajaju vrijeme za sebe i kreativno stvaralaštvo, motivisane su i dobro se osjećaju što nam je i najvažnije.”.

Vidimo se 25. oktobra na otvaranju izložbe slika, crteža i fotografija nastalih kao produkt druženja, razmene ideja i kreativnih energija žena, preduzetnica u kulturi!

One su preduzele nešto povodom svog stvaralaštva! Sada je red i na Vas.

Projekat “Žensko socijalno preduzetništvo u kulturi” podržan je u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD)

ReLOaD program finansira Evropska unija, a sprovodi program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). U Crnoj Gori, ReLOaD program se sprovodi u partnerstvu sa opštinama Tivat, Kotor, Nikšić, Pljevlja i Podgorica.


Povećajte mogućnosti i vjeru u sebe!
YOGA I MEDITACIJAAutorka: Ivana Grujić/ Objavljeno: 01.09.2019/